PUSSY GALORE

P U S S Y     G A L O R E

Op dit moment werkt Surina aan haar serie Pussy Galore. ‘Pussy Galore’ is te vertalen als ‘overvloedige bucca’: een vrouwelijk woord dat bek of mond betekent. Tevens is het de naam van de stoere piloot uit de James Bond serie: de criminele ‘Amelia Earhart’ uit het boek en de gelijknamige film Goldfinger. In dat verhaal wordt de vrouwelijke rol van Pussy Galore neergezet als een zelfbewuste en agressieve leider, in plaats van het gangbare hulpeloze slachtoffer annex lustobject.

 

In haar serie Pussy Galore toont Surina eveneens een ander beeld van de vrouw en in het bijzonder haar seksualiteit: het beeld van een vrouw die ook seksueel willend en leidend is, en niet alleen gewillig of ontvankelijk. Binnen die alternatieve werkelijkheid kan een vrouw net zo goed een stoere ‘player’ of ‘pimp’ zijn als een man. Zij kan evenzeer een man nemen (‘verslinden’) als een man doorgaans een vrouw kan nemen (‘penetreren’).

 

In die context zijn de gebruikelijke medische termen ‘vagina’ (in de betekenis van schede en ontvangend) en ‘penis’ (in de betekenis van penetrerend) te eenzijdig. Daarom worden deze geslachtsdelen ook aangeduid met woorden als ‘bucca’ en ‘cibus’ (een mannelijk woord dat verwijst naar voer of voedsel). In Surina’s serie Pussy Galore staat dus niet de vagina, maar de bucca centraal.

Copyright © All Rights Reserved